0

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri

bol cikolatali yas pasta1.JPG

PDCST ETKINLIGI nin bu seferki ev sahibi http://ngr.blogcu.com/ etkinlige beni de davet ettigi icin cok tesekkurler ediyorum ve bende etkinlige cok begenilen bir yaspasta tarifi ile katiliyorum.


Bu Yaspasta icin 26 cm lik bir kelepceli kalip kullandim,kaliba gore malzemeler azaltip cogaltilabilir.!!!
En son siparis üzerine hazirladigim yaspastalardan biri ,bu resimde gördügünüz yaspasta yiyenler cok begendiler....Aslinda ben beyaz pandispanyali yaspastalari daha cok severdim ve tavsiye ederdim bu yaspasta tarifini deneyip de cok begenince soranlara bu yaspastayi tavsiye ediyorum..Cok güzel cikolata tadini alabiliyorsunuz...
NOT:siz kutu kremadan cikolatali krema yapmak yerine cikolatali kremsanti kullanabilirsiniz...


BOL CIKOLATALI YAS PASTA
Malzemeler:
6 iri yumurta
1+1/4 su bardagi seker
2 corba kasigi kakao
1paket kabartma tozu
1 su bardagi un
1 corba kasigi misir nisastasi
100g cig krema(slagroom)
100gr bitter cikolata
yarim cay bardagi su
Kremasi:
100gr bitter cikolara(puur)
50gr cikolata (rendelemek icin)
4 paket kutu krema,(Slagroom,sahne)
3 poset krema sertlestirici(klop-fix)
3 poset vanilya
5 corba kasigi pudra sekeri
2 cay bardagi süt
2 poset krem santi
File badem
200 gr renkli marzipan hamuru
ISLATMAK ICIN
1 su bardasi süt,1 corba kasigi silme seker
YAPILISI:
(Pastamizin kekine katmak icin 1/2paket krema(100gr) ve 100gr cikolata )Ilk olarak bir tavaya cig krema alinir ve ocak yakilir,cikolata parcalanir ve ilave edilir.karistirarak erimesi saglanir krema kaynamadan veya kaynar kaynamaz hemen ocaktan alinir.Bir kenarda sogumasi saglanir.Oda sicakliginda olmali..
NOT!!!Pandispanyamizin ara katina sürecegimiz cikolatali krema icin de 1 paket krema ve 100gr bitter cikolata bir tavada eritilir,krema kaynamadan ocaktan alinir,bir süre soguduktan sonra dipfize konup yarimsaat kadar orda bekletilir.Daha sonra 2 corba kasigi pudrasekeri ilave edilerek mikserle önce en düsük ayarinda sonra biraz yükseltilerek cirpilir.koyulasip kabarinca mikser birakilir.Böylece cikolatali kremsantimizi kendimiz hazirlamis oluyoruz.
Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir.beyazlar bir kaba konur uzerine,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasana kadar cirpilir.Daha sonra yumurta sarilari ve seker guzelce cirpilir tamamen beyaza yakin bir renk alinca , erittigimiz ve oda sicakligindaki cikolata yavas yavas ilave edilip karistirilir mikserle biraz daha karistirildiktan sonra.Yumurta beyazlari da ilave edilir mikser calistirilmadan sadece telleri kullanilarak yavas ca karistirilir.Mikser birakilir.
Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir, en son da yarim cay bardagi su ilave edilir bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz ve unladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
3-5 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 35-40 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
Krema sutu,vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici beraberce mikserle once yavas ayarinda sonra hizli ayarinda cirpilir iyice koyulasinca cirpma birakilir ve buzdolabinda1-2 saat bekletilir.Krem santi ve süt de cirpilir ve o da buzdolabinda muhafaza edilir,cikarildiginda krema ve kremsanti karistirilir.
Kekimiz soguyunca ortadan 3 esit parcaya kesilir .
Kekimizi islatmak icin önce süt ve seker karistirilir.Daha sonra kesilen kekin önce alt parcasi islatilir süt bir kasik yardimi ile her tarafine gezdirilir.Sonra hazirlanan CIKOLATALI KREMA kekimizin ara katina yayilir,daha sonra ,kekimizin üst parcasi kremamizin üzerine kapatilir,kekimizin üst kismi da heryani islanacak sekilde sekerli sütle islatilir. krema kekimizin 2. ara katina sürülür ve(50gr) cikolata rendelenir.Daha sonra en üst kat konur ve tekrar sekerli sütle islatilip en uste de kalan kremadan sürülür pastamizin yanlari da krema ile kapatilir daha sonra hazirladigimiz kremsantiden ince bir tabaka yaspastamizin üzerine güzelce sürülür.Krema torbamiza kremsanti doldurulup pastamizin üzeri süslenir.Yan taraflarina da file badem yapistirilir.Buzdolabinda bekletilir.
Siz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.ben hazirladigim marzipan cicekler ve rende cikolata ile süsledim.
Yiyenler cok begenmisler,sizlere de tavsiye ederim
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!

Yorum Gönder

 
Top