Kırmızı biberin hemen ardından patlıcan salatası yazıyorum. Patlıcanları da ben aynı kırmızı yağ biberi gibi fırın tepsisine dizip fırınlayıp (fırında pöpülleyip ) derin dondurucu da saklıyorum. Bir yemek verdiğimde de iki adet salatam hemen elimin altında olmuş oluyor.Bu arada patlıcanı ben hep tophane patlıcanından yapıyorum. Acı çıkma riski olmuyor patlıcanın. Tophane patlıcanları hem çok sevimliler hem de çok lezzetliler bence. .
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3 kaşık üzüm sirkesi + 1 adet elma sireksi
- 3-4 diş sarımsak ve tuz
- 1/2 demet maydanoz
- 2 adet domates
Yapılışı:
- Soğanları piyazlık doğrayıp tuz ile ovuyorum. Sonra soğanları tuzlarını akıtmak için yıkıyorum
- Patıcanları ve domatesleri küp küp doğruyorum. Maydanozları ince ince doğruyorum
- Sarımsakları havanda eziyorum. İçine tuz ve sirkeyi katıp sosunu hazırlıyorum.
- Hepsini bir tabakta karıştırıyorum. Hemen sofraya koymayacaksanız domatesini en son katın ki salatanız sulanmasın.
Yorum Gönder