Elmayla yapılan her şeye bayılırım. Bir meyve bu kadar mı yakışır tatlıların içine.
Elmalı pay yaparken elma ile beraber kuru üzüm koyuyorum tadı gerçekten çok güzel oluyor. İsterseniz siz elma ile beraber cevizde kayabilirsiniz. Tercih izin.
Aklıma gelmişken, üstündeki hamuru rendelemeyip oyun hamurundaki gibi yılanlar yaparsanız ve onları da kafes gibi döşerseniz çok şık oluyor. Ama böyle rendeleyince de kolay oluyor. Bir gün de öyle yapar bir foto koyarım.
Malzemeler:
Hamuru için:
- 125 gr margarin. (yarım paket ben zeytinyağlı sana kullanıyorum)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 bardak toz şeker
- 1 paket kabartma tozyu, 1 paket vanilin, 1 tatlı kaşığı zencefil (şart değil ama evde bulunudurun)
- Alabildiği kadar un
- 2 adet yumurta
İçi için:
- 5 adet elma
- 1 bardak üzüm veya ceviz
- 1 bardak şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Tüm hamur malzemelerini karıştırın. (yağı kısık ateşte eritin)
- 1 elma büyüklüğünde hamur parçası ayırıp buzdolabının dondurucu kısmına koyun. Kalan hamur biz içini yapana kadar dinlensin.
- İçini hazırlamak için elmaları kabuklarını soyup ister rendeleyin , ister rondodan geçirin. Tüm iç malzemesini tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirin.
- Kare büyük borcamı yağladıktan sonra hamuru elinizle içine yerleştirin. Kenarları hafifçe yukarı doğru kaldılttırın.
- Üstüne pişirdiğimiz iç malzemesini koyun.
- Dondurucuda beklettiğimiz hamuru üstüne rendeleyin.
- 170 derecede 40 dakika pişirin. İsterseniz üstüne pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
Yorum Gönder