Ben ıspanağı böyle yemeği tercih etmesem bile bizim evin erkekleri bayılıyor. Tarif kayınvalidemin. Oğlum babaannesinin kıymalı ıspanağına bitiyor. Ben de gidip kayınvalidemden kıymalı ıspanak dersi aldım.:)))
Malzemeler:
- 1 kilo ıspanağın çoğu sapı , az yaprağı ( yapraklar hep bir şeyler için saklanır bizde)
- 1 büyük soğan, 3 diş sarımsak
- 3 bardak su
- 350 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 küçük avuç pirinç
- tuz, karabiber, sıvı yağ
Yapılışı:
- Kıymayı en az 10 dakika sıvıyağda kavurun.
- Soğanı ve sarımsağı atın kavurmaya devam edin. Soğanlar bayılınca (ölmeyecek) salçayı katın. 1-2 dakika çevirip kaynar su ekleyin.
- Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları doğrayıp içine katın.
- Suyu kaynayınca 1 avuç pirinç atın. Pirinçler pişince yemeğiniz pişmiş demektir. Yemek zeytinyağlı ıspanaktaki gibi suyunu çekmeyecek sulu kalacak. Sarımsaklı yoğurtla kaşıklanarak yenecek:))
Yorum Gönder