Benim misafir kabul çorbam. Yapması kolay, lezzeti harika.
Fotosunu yayvan kapta çektim ki içindeki taneler gözüksün. Aslında böyle servis yapmıyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardağında biraz az nohut
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 2 kaşık dolusu yoğurt
- 1 kaşık dolusu un
- nane, tuz
Yapılışı:
- Nohutu ve buğdayı akşamdan ıslatın veya işe gitmeden sabah ıslatın. Yani nohut ve buğdayı üstünü geçecek kadar ılık suda bekletin
- İkisini birlikte düdüklü tencereye koyun ve pişirin.
- Bir kapta yoğurt ve unu birbirine güzelce karıştırın. Çorbanın suyundan biraz katın ve çırpın.
- Yavaş yavaş çorbaya katın ve çorbanın altını yakıp 10 dakika kısık ateşte pişirin. Tuzunu katın
- Eğer misafire sunacaksanız üstüne tereyağ ve nane yapın. Yok kendiniz yiyecekseniz içine nane katın. Ben bu çorbaya hiç yağ koymuyorum.
Yorum Gönder