0

Benim misafir kabul çorbam. Yapması kolay, lezzeti harika.
Fotosunu yayvan kapta çektim ki içindeki taneler gözüksün. Aslında böyle servis yapmıyorum.
Malzemeler:
  • 1 su bardağında biraz az nohut
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 kaşık dolusu yoğurt
  • 1 kaşık dolusu un
  • nane, tuz

Yapılışı:

  1. Nohutu ve buğdayı akşamdan ıslatın veya işe gitmeden sabah ıslatın. Yani nohut ve buğdayı üstünü geçecek kadar ılık suda bekletin
  2. İkisini birlikte düdüklü tencereye koyun ve pişirin.
  3. Bir kapta yoğurt ve unu birbirine güzelce karıştırın. Çorbanın suyundan biraz katın ve çırpın.
  4. Yavaş yavaş çorbaya katın ve çorbanın altını yakıp 10 dakika kısık ateşte pişirin. Tuzunu katın
  5. Eğer misafire sunacaksanız üstüne tereyağ ve nane yapın. Yok kendiniz yiyecekseniz içine nane katın. Ben bu çorbaya hiç yağ koymuyorum.

Yorum Gönder

 
Top