0

Bu patates salatasını uzun zamandır denemek istiyordum. Misafirlerim geleceğini öğrenince hemen yaptım. Ben zaten patatese bayılırım. Patatesli börek , patatesli salata çok severim çookkk. Alam doğacakmışım neredeyse. Bir günde patatesli mantı yapayım da onu resimleyeyim. Oda çok güzel oluyor. Salatanın içine krem peynir falan girince çok güzel bir şey oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Bu arada ana tarif portakal ağacından alınma.

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı dolusu krem peynir
  • 1 yemek kaşığı silme hardal (sevmiyorsanız koymayın ama salataya yakıştı.)
  • 2 yemek kaşığı dolusu mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı dolusu süzülmüş yoğurt

Yapılışı:

  1. Patatesleri haşlayın ve soğuduktan sonra büyük olacak şekilde küp küp doğrayın
  2. Yoğurdunuzu bir tel süzgece alın yaklaşık yarım saat kadar süzülsün
  3. Krem peyniri, hardalı, yoğurdu, zeytin yağını ve mayonezi içine el blandırı daldırarak bir güzel birbirine karıştırın. Daha sonra patateslerin üzerine dökün.

Yorum Gönder

 
Top