Malzemeler:
- 4 yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı su
- 2 adet orta boy havuç
- 10 adet kokteyl sosis ( küçük sosislerden)
- 1/2 kg ıspanağın yaprakları
- 1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş sert peynir (ben genellikle mihaliç kullanıyorum)
- Yumurta sarısı, haşhaş tohumu (veya susam)
Yapılışı:
- Birinci yufkayı masaya serip sulu yağla ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine serip ıslatın.
- Havucu rendeleyip ikinci yufkanın üzerine serpin, havucun üstüne peynirin yarısını da serpin.
- Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip ıslatın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine koyun. Üstüne kalan peyniri serpin.
- Dördüncü yufkayı serip ıslatın. Sosisleride rendeleyip dördüncü yufkanın üzerine serpiştirin.
- Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın. Yufkayı rulo şeklinde sarıp bıçakla ikiye bölün.
- İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sürün ve haşhaş tohumu serpin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.