Çok sevmeme rağmen çok sık yapmadığım bir lezzet. Komşumun kızının "Nilay teyze ne olur cup cake yapar mısın" demesi üzerine yapıldı. Tabii hem O, hem de Ata tarafından çok kısa sürede silip süpürüldü. Ben de dayanamayıp yedim tabii. Şimdi olsa yine yerim :))
Üstündeki krema, kremşanti değil evde yapılmış muhallebi. Çocuklar bu lezzeti daha çok seviyor. Siz ister kremşanti, ister pudra şekeri labne peynirinden yapabilirsiniz.
Malzemeler :
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı dolusu havuç rendesi
- 1 'er paket kabartma tozu ve vanilya,
- 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
- Yarım kilo süt, yarım su bardağı un ve nişasta, yarım su bardağı şeker ve kürdanın ucuyla gıda boyası
- 1 paket labne peyniri, yarım su bardağı pudra şekeri (tadarak ekleyin çok tatlı olmasın)
Yapılışı:
- Yumurtanın beyazlarını ayırıp şeker ile çırpın. Sonra sarılarını da katıp tekrar çırpın. Diğer malzemeleri içine katın. Cevizde çok yakışır.
- Cup cake kalıplarınızı yağlayıp , unlayıp, tüm malzemeyi bölüştürülüp ( kap yüzeyinden aşağıya doğru 1 parmak eninde boşluk bırakın yani tam doldurmayın taşmasın ), fırına koyun. 170 derecede yaklaşık tahmini 30dk pişecek. Üstü kızarana kadar yani
- Krema için sütün içine şekeri, unu koyun ve içine önce bir el blendırı daldırın. Tüm malzeme karışsın. Sonra ocağın üstüne koyup pişirmeye başlayın. Göz göz pişince ocaktan indirin içine vanilyasını katın. İçine en az 5 dakika süre ile el blendırı veya mikser daldırın ve çırpın. Ne kadar uzun çırparsanız o kadar güzel olur. Kürdanın ucuyla gıda boyası katarak renklendirin veya renklendirmeyin beyaz krema olsun:))
- Veya labne peynirine pudra şekerini ve gıda boyasını katarak da krema yapabilirsiniz. Oda yoksa kremşantiyi arkasındaki tarife görede yapıp içine gıda boyası katarakta krema yapılabilir. Altenatif çooookkk :))
Yorum Gönder