Malzemeler :
- 1 Kase Kuru Meyve
- 1 Su B. Süt
- 1 Avuç Ceviz
- 1 Çay B. Toz Badem
- 2 Çorba K. Hindistan Cevizi
- 1 Çay B. Bütün Badem
- 2 Çorba K. Şeker
- 1 Tatlı K. Tarçın
- Pudra Şekeri
Hazırlanışı :
Süt ve şekeri tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Kuru meyveleri ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
İçine, tarçın, kırılmış ceviz, toz badem ve hindistan cevizi katıp karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili bir borcama karışımı döküp iyice yayıyoruz. Dilimleyip üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Kestiğimiz karelere badem yerleştiriyoruz. Buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.
Yorum Gönder