Hayırlı cumalar olsun.
Haftanın finalini nefis bir domates çorbası ile yapalım.
Her zaman olduğu gibi bu tarifte de bir çok değişiklik yaptım ve orijinalinden biraz farklı oldu. Denemeniz dileğiyle…
Malzemeler:
2 adet kırmızı kaypa biberi
4-5 adet domates
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı salça
5 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon veya 1 bardak tavuk suyu
Tuz, karabiber, zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (taze de kullanılabilir)
Yapılışı:
1- Kuru soğan ve havucu küp küp doğradıktan sonra zeytinyağın da kavurun.
2- Renkleri dönen soğan ve havucun üstüne unu ekleyip hafif kavurun ve ince doğradığınız közlenmiş biberleri, küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ekleyin
3- Tencereyi biraz karıştırdıktan sonra üzerine suyu,bulyonu, kuru fesleğeni ilave edip çorbayı kaynamaya bırakıyoruz.
4- Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte 15 20 dk. Kaynatıyoruz.
5- Çorbayı ocaktan alıp blendırdan geçiriyoruz.
6- Servis ederken üzerine kaşar rendesi veya kıtır ekmek koyabilirsiniz. Afiyet olsun…
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.