GEREKLİ OLANLAR:
HAZIRLANIŞI:
- kara lahana: mikatrı hesaplıyamıyorum(destelenmiş olarak aldım )
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 2 iri boy kuru soğan (biri suyu hazırlanırken kullanılacak)
- yarım deste maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 4 yemek kaşığı salça(2 kaşık suyu hazırlanırken kullanılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı( yarım çay bardağı suyu hazırlamak için kullanılacak)
- karabiber, kırmızıbiber, tuz
- 3 su bardağı su
- Lahanaları büyük bir tencereye su koyup haşlayalım çok erimemesine dikkat edelim.haşlanınca süzüp musluğun altında tutup bol su gezdirelim hatta biraz suda bekletelim 5,10 dk kadar
- Diğer tarafta içi hazırlamak için, soğanın birini küp doğrayıp tavaya koyalım yağını ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.Pirinç ve bulgurları yıkayıp ekleyelim 2 yemek kaşığı salçayıda katıp bir iki daha çevirip yarım su bardağı su koyup 5 dk demlendirelim.Dinlenince ince kıydığımız maydanoz tuz ve baharatlarıda katalım .
- Lahana yapraklarının sert damarlarını bıçak yardımıyla çıkarıp iç malzemeden yeteri kadar koyup saralım .Büyük yaprakları ikiye veya üçede böle biliriz.
- Sarma işlemi bittikten sonra ,ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytin yağını koyup diğer soğanı halka doğrayıp hafif kavuralım kalan iki yemek kaşığı salcayı da ilave edip 3 su bardağı su koyup kaynatalım
- soğanlı salçalı su kaynayınca lahananın üzerine dökelim .lahanaların üzerine porselen tapak kapatalım 1 1,5 saat kısık ateşte pişirelim.
Yorum Gönder