Malzemeler
- 2 Havuç
- 1 Patates
- 1 Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 3 Çiçek Brokoli
- 1 Kabak
- 1 Çorba K. Tereyağı
- 2 Çorba K. Un
- 1 Su B. Süt
- 1 Su B. Et Suyu
- Su
- Tuz
Üzeri için
- Dereotu
Havuç, soğan, sarımsak, patates, brokoli ve kabağı doğrayıp haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra parçalayıcı ile püre haline getiriyoruz.
Çorba tenceresine tereyağı ve unu koyup kavuruyoruz. Süt ve et suyunu döküyoruz. Püre haline getirdiğimişz sebzeleri katıyoruz. Tuz ve su koyup pişiriyoruz.
Üzerine doğranmış dereotu koyup servis ediyoruz.
Yorum Gönder