Geçen yaptığım pancar turşusunun suyunu katarak Çin Salatası yaptum. Hem tadı hem de rengi çok güzel oldu. Mor mor pek bir şıktı.
Pancar turşusunun tarifi :
http://durutarifler.blogspot.com/2011/05/krmz-pancar-tursusu.html
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç (Osmancık olursa çok iyi olur, uzun uzun daha şık olur.)
- 3su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 kase dolusu doğranmış kornişon turşu
- yarım demet doğranmış taze soğan (isterseniz)
- yarım demet doğranmış maydanoz ve dereotu
- 1 kase dolusu yeşil zeytin
- 1 su bardağı haşlanmış mısır ( isterseniz)
- 1 kase doğranmış pancar turşusu
- Limon, tuz
- Pirinci ılık suyla yıkayıp, 15-20 dakika suda bekletiyoruz.
- Pirinci tencerede pilav gibi pişiriyoruz. (Benimki çok yumuşamıştı aman siz başında durun kaçırmayın.) Pişen pirinci kapağını açıp iyice soğutuyoruz. Soğumadan malzemeleri eklersek lapa oluyor.
- Doğranacak malzemeleri doğrayarak tüm malzeme ile pilavımızı harmanlıyoruz. Üzerine biraz tuz ve limon suyu ilave ediyoruz. Ben çok sulandırmasın diye 2 kaşıkta pancar turşusunun suyundan koydum. Zaten pancarları doğrayınca onlarda renk veriyor.
Yorum Gönder