0

Geçen yaptığım pancar turşusunun suyunu katarak Çin Salatası yaptum. Hem tadı hem de rengi çok güzel oldu. Mor mor pek bir şıktı.

Pancar turşusunun tarifi :
http://durutarifler.blogspot.com/2011/05/krmz-pancar-tursusu.html

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç (Osmancık olursa çok iyi olur, uzun uzun daha şık olur.)
  • 3su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kase dolusu doğranmış kornişon turşu
  • yarım demet  doğranmış taze soğan (isterseniz)
  • yarım demet doğranmış maydanoz ve dereotu
  • 1 kase dolusu yeşil zeytin
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır ( isterseniz)
  • 1 kase doğranmış pancar turşusu
  • Limon, tuz
Yapılışı:
  1. Pirinci ılık suyla yıkayıp, 15-20 dakika suda bekletiyoruz.
  2. Pirinci tencerede pilav gibi pişiriyoruz. (Benimki çok yumuşamıştı aman siz başında durun kaçırmayın.) Pişen pirinci kapağını açıp iyice soğutuyoruz. Soğumadan malzemeleri eklersek lapa oluyor.
  3. Doğranacak malzemeleri doğrayarak tüm malzeme ile pilavımızı harmanlıyoruz. Üzerine biraz tuz ve limon suyu ilave ediyoruz. Ben çok sulandırmasın diye 2 kaşıkta pancar turşusunun suyundan koydum. Zaten pancarları doğrayınca onlarda renk veriyor.

Yorum Gönder

 
Top