Malzemeler:
Tart için :
- 1 yumurta
- 2 bardak un
- 100 gr margarin, 3 kaşık sıvı yağ
- vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için:
- 2 büyük ayva
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- kürdan ucu ile kırmızı gıda boyası (şart değil)
Yapılışı:
- Tüm tart hamurunu karıştırıp ,yoğurduktan sonra isterseniz 15 dakika dinlendirebilirsiniz. Kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur bilindiği gibi. Tart kabınız varsa tart kabına yoksa benim gibi kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak şekilde bir güzel yerleştirin
- Bu arada ayvaları ister robatta parçalayın ister rendeleyin. Teflon tavaya koyun, üstüne şekerini ve tarçını ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra kırmızı gıda bayası koyabilirsiniz.
- Tart hamurunu 170 derecede 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp , üstüne içini yaydıktan sonra tekrar 15 dakika daha pişirin. Üstüne tel süzgeçte pudra şekerini serperek süsleyin. (Bu ayrıntıyı varya daha 4-5 sene oldu ben öğreneli. böylece daha homojen bir pudra şekeri dağılımı oluyor.)
Yorum Gönder