Malzemeler:
- 6 adet patlıcan ( 3 kişilik aile iki gün yiyecek ya ondan )
- 2 orta boy soğan, 3-4 diş sarımsak
- 3 adet biber
- yarım kilo kıyma
- 2 adet orta boy domates
- süslemek için tekrar domates ve biber, kızartmak için yağ
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup ve karınlarına bir çizik atıp, tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bir kaç kere yıkayın. Havlu kağıtla kurutup kızgın yağda kızartın.
- Kızarmış patlıcanlarınızı tepsiye dizin. Kestiğiniz yerden karınlarını bir güzel açtırın.
- İçini yapmak için kıymayı 2 kaşık yağda en az 10 dakika kavurun.Üstüne ince ince kestiğiniz 3 adet biberi ve yemeklik doğradığınız 2 adet orta boy soğanı atın ve 3-4 dakika daha kavurun. Küp küp doğradığınız 2 adet orta boy domatesi de atıp domatesler renk değiştirene kadar 3-4 dakika daha kavurun. Kıymalı harcınız hazır. İsterseniz içine maydanoz da katabilirsiniz.
- Kıymalı harcı patlıcanlara doldurun. Üzerlerine kesilmiş domates dilimi ve biber koyun. Bir kasenin içinde 3 yemek kaşığı salçayı su ile güzelce birbirine yedirin. Bu sosu patlıcanların üzerinden itibaren tepsiye dökün. Patıcanların seviyesine kadar, geçmeyecek şekilde su koyun. 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Yorum Gönder