Süper bir çorba. Tabii mantar severler için. Ben pek ikram çorbası olarak kullanmıyorum çünkü seveni var sevmeyeni var. Krema da katmıyorum. Un ve süt çorbaya krema lezzeti veriyor zaten
Malzemeler:
- 10- 12 adet mantar
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 küçük soğan varsa 1 adet pırasının beyaz kısımları
- 1 bardak süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber ve tuz
Yapılışı:
- Mantarları ince ince kesip bir küçük tencerede haşlayın
- Çelik tencerede ince ince doğradığınız soğanları tereyağ ve sıvı yağ ile kavurun. Yaklaşık 3-4 dakika. İçine unu katıp kavurmaya devam edin. (2-3 dakika) . Ocağın altını kapatıp tencerenin içine 2 bardak su ile birlikte el blendırı daldırın. İyice karıştırdıktan sonra yine 2 bardak su ilave ederek tekrar ocağa oturtun. Üstüne mantarları ve 1 bardak süt ilave edin. Tuzunu da tabii.
- Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte tutulduktan sonra servise hazırdır.
Yorum Gönder