0

Süper bir çorba. Tabii mantar severler için. Ben pek ikram çorbası olarak kullanmıyorum çünkü seveni var sevmeyeni var. Krema da katmıyorum. Un ve süt çorbaya krema lezzeti veriyor zaten

Malzemeler:
  • 10- 12 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 küçük soğan varsa 1 adet pırasının beyaz kısımları
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber ve tuz

Yapılışı:

  1. Mantarları ince ince kesip bir küçük tencerede haşlayın
  2. Çelik tencerede ince ince doğradığınız soğanları tereyağ ve sıvı yağ ile kavurun. Yaklaşık 3-4 dakika. İçine unu katıp kavurmaya devam edin. (2-3 dakika) . Ocağın altını kapatıp tencerenin içine 2 bardak su ile birlikte el blendırı daldırın. İyice karıştırdıktan sonra yine 2 bardak su ilave ederek tekrar ocağa oturtun. Üstüne mantarları ve 1 bardak süt ilave edin. Tuzunu da tabii.
  3. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte tutulduktan sonra servise hazırdır.

Yorum Gönder

 
Top