Bu tarif saniyorum Sofra dergisinin 2006 yili ekim - ya da kasim sayisinda idi. Bir kere denedim , müdavimi oldum. Çok lezzetli ve çok kolay. Benim gibi tembeller için yani. :))İkram yemeği olarak da kullanıyorum. Üstüne üstlük içinde sebze de var. Daha ne olsun kardeşimmmm.
Malzemeler:
- 6 adet kalçalı tavuk budu
- 1 adet kremalı mantar çorbası
- 1 adet büyük boy kabak
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet 200 ml 'lik krema
- 1 tabak dolusu kaşar
- Havucu ve kabağı rendeleyin
- Bir kapta kremalı mantar çorbasını, havucu, kabağı, kremayı bir güzel karıştırın.
- Tavukları borcama dizin. Üzerlerine harcı sürün. 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Harcın üstü hafifçe kızaracak. Su falan koymayın. Fırını da önceden ısıtmayın.
- Tavuklar pişirince kaşar rendesini üzerine paylaştırın. Fırının ısısı ile erisin.
Yorum Gönder