0
Mantarı kim sevmez diyeceğim ama sevmeyen tanıdıklarım var. Bence mantar ve kaşarın girdiği her şey çok güzel oluyor. Oğluşum da yemeği yerken anne ben mantarı çok seviyorum diyordu. Et yemeklerinin yanına yapabileceğimiz veya böylece yiyebileceğiniz bir yemek.

Malzemeler:
  • 400- 500 gr. mantar
  • 2 biber
  • 1 büyük doğan
  • 2 adet büyük domates
  • İnce ince dilimlenmiş kaşar
  • kekik, tuz,karabiber

Yapılışı:

  1. Soğanı ve biberi ince ince doğrayıp tavada zeytinyağı ile birlikte kavurun.
  2. İçine kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesi koyun. 2 dakika sonra dilimlediğiniz mantarı da ilave edin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra altını kapatın.
  3. Soteyi borcama koyup 10 dakika fırınlayın. Fırını kapattıktan sonra kaşarları üstüne koyup fırının ağzını kapatın.Kaşarlar fırının sıcaklığı ile erisin. Fırını tekrar çalıştırmaya gerek yok. Servise hazır.

Yorum Gönder

 
Top