Tabii ki su böreğinin tadında olması mümkün değil ama, gerçekten çok yakın. Son derece lezzetli börek . Aslında biraz daha yağlı yapsak daha çok benzeyecek su böreğine. Aman canım , bu kadar yağla da güzel. Deneyin, hoşunuza gidecek.
Malzemeler:
- 5 yufka
- 1 tabak dolusu yağsız beyaz peynir
- yarım demet maydanoz ( bol maydanoz)
- 2 şişe maden suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta
Yapılışı:
- İnce ince kestiğiniz maydanoz ile peyniri karıştırıp bir tarafta bekletin.
- 30 cm’lik kare borcamı yağlayın. 1 bütün yufkayı tepsiden sarkacak şekilde yayın. 2. yufkayı ortadan ikiye bölün. Kırıştırarak tepsiye sırayla serin. Üstüne tabaktaki peynirin 1/3’ünü koyun. 3. yufkayı da 2’ye bölün. Onu da kırıştırarak tepsiye koyun. Yine 1/3 oranında peynir koyun. 4. yufkayı da aynı şekilde koyun ve kalan peyniri koyun.
- Tepsiden sarkan kısımlar içeri katlayın. En üste son yufkayı koyun ve kenarlarını tepsinin altına sokuşturun. Kare kare şeklinde dilimleyin.
- 2 adet sodayı, 2 adet yumurtayı ve yağı bir kapta çırpıp üzerine bir kaşık yardımı ile eşit miktarda dağıtın. Bir süre bekletin ki (yaklaşık 30 dakika ) yufkalar sıvıyı bir güzel emsin.
- 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Üstünün sodadan dolayı çok kızarmasını beklemeyin.
Yorum Gönder