Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Kusura bakmayin uzun zamandir tarifleri ekleyemedim..sürekli pasta siparisleri aliyorum ve su aralar bazi günler 5 yaspasta yaptigim oluyor.Yani basimi kasiyacak zamanim yok sayilir.Ayrica okul bitiyor ve büyük imtihan yakin biraz ders calismam gerekli..
Bu tarifi uzun zamandir denemek istiyordum ama KORNE KALIPLARINI bulamamistim.Esim Nisanin son haftasi isyeri tatil oldugu icin firsati degerlendirip Türkiyeye gitti.Bu kaliplari daha önce Ninonun blogunda da görmüstüm ve kendisinden Pastamalzemeleri.com dan siparis vererek kaliplara sahip oldugunu ögrendim.bende bu kaliplari siteye üye olup11 adet kalip siparis ettim ve kaliplar esim Türkiyedeyken Nevsehire ulasti esimde Hollandaya dönerken yaninda getirdi.bu kaliplardan baska birde 3 adet Erzurum DEMIR TATLISINIn KALIPLARi ni taaaaaaaaa Erzurumdan siparis edip esimin dönüs tarihinden önce esimin yaninda getirmesini sagladim.Kaliplari görünce en sevdigi oyuncaga sahip olmus cocuklar gibi sevindim...Yani esimin bana Türkiyeden dönerken alabilecegi en güzel hediyelerdi onlar...
Gelelim tarifimize.......
PALYACO KÜLAHLARI;
20 adet milföy hamuru(ben kare olanlardan kullandim,tereyagli )
1 litre süt
6 corba kasigi nisasta(tepeleme)
6 corba kasigi seker
2 poset kremsanti
2-3 corba kasigi file badem
süslemek icin cilek ve pudra sekeri
YAPILISI:
Önce pudingini hazirlayalim,bunun icin de süt,seker ve nisasta bir tencereye alinip karistirarak kaynayip koyulasana kadar pisirilir.daha sonra bir kenarda sogumaya birakilir.Soguyan pudinge toz kremsantiler ilave edilip mikserle cirpilir.buzdolabinda muhafaza edilir.
Milföy hamurlari tezgahin üzerine serilir ve 1 cm kalinliginda ince seritler kesilip önceden güzelce bir firca yardimi ile yumusak bir yagla yaglanan korne kaliplarinin üzerine kaliplarin agiz kisminda 1 cm bosluk kalacak sekilde baslanarak 2.kat da üzerine gelecek sekilde sarilmaya baslanir ve bu islem kalibin en alt kismina kadar sarilir.kaliplarin üzeri hamurla sarildiktan sonra yagli kagit serilmis firin tepsisinin üzerine yerlestirilip 200 derecelik önceden isitilmis firinda alti üstü kizarana kadar pisirilir.Ben kaliplari 2 ser defa kullandim ve 22 adet külahim oldu misafirlerime yetti..daha sonra soguyan külahlarimiza bir krema siringasi ile hazirladigimiz krema doldurulur.her külahin agiz kismina cilek konur ve arzuya göre pudra sekeri serpilir,file badem le de süslenebilir.
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorum Gönder