Bu hamurun bence bir çok adı olabilir. Benim bildiğim isimler bunlar. Pazar sabah kahvaltısına, cumartesi ikindiye veya akşam eve geldiniz yemek yok kahvaltı edeceksiniz. Hop bunu hemen yapabilirsiniz . Hem pratik hem lezzetli. Tek kötü tarafı yağda kızarması. Bizim hamurlarımızı şekli oğluşum tarafından tasarlandı. Aslında baklava dilimi şeklinde ve baklava diliminden biraz daha büyük keserseniz daha yumuşak olur.
Malzemeler:
- 4 kaşık dolusu yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yumurta, bir tutam tuz
- Alabildiği kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
- İsteğe bağlı olarak eskimiş peynirler ve maydanoz
- Tüm malzemeyi karıştırıp açılacak hamur kıvamında bir hamur yoğurun. Evde kalmış peyniriniz de varsa katabilirsiniz . Maydanozda içine güzel yakışır.
- Hamurdan parçalar koparıp yarım cm. kalınlığında açın. Daha sonra bıçak yardımı ile kesin. Kızgın yağda arkası önü pembeleşinceye kadar pişirin.
- Çok pişirmez ve hamurlarınızda çok küçük olmaz ise daha yumuşak bir hamur olur.
Yorum Gönder