Malzemeler:- 1 paket margarin,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 çay kaşığı ince ezilmiş damla sakızı,
- 3 su bardağı un,
- 1 tane yumurta akı,
Yapılışı:- Yumuşak margarin ve pudra şekerini bir kabın içinde krem haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta akınıda ilave edin, biraz daha karıştırın. (Yumurta akı hamurun toparlanmasına yardımcı olur.)
- Damla sakızını ve unu ilave edin. Hamur yoğurdukça toparlanır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Siz yine unu kontrollü ilave edin.
- Hamurdan parçalar koparıp elinizle uzun rulolar yapın. Çatalla üzerini çizin. Verev verev kesin ve yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyenin beyaz olması lazım. Fırında fazla pişirmeyin.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder