KIYMALI RULO BÖREK
Hamuru için
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta (1 adet sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
Kıymalı iç için
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı pirinç(haşlanmış)
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber
Yapılışı
Yoğurma kabına bütün hamur malzemelerini koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirirken içini hazırlayalım.Soğanlarımızı ince doğrayalım.Maydanozu kıyalım. Tereyağını eritelim. Soğanları kavuralım. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edelim. Haşlanmış pirinç, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.. Dinlenen hamurumuzu tezgahın üzerine alıp 3-4 parçaya bölelim. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açalım. Açtığımız hamurun ortasına kıymalı karışımı uzunlamasına serelim.Hamurumuzu kenarlarından iç tarafa doğru rulo şeklinde kıvıralım. Üzerine ayırdığımız bir yumurta sarısını sürelim.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Dilimleyip, sıcak sıcak servis tabaklarına koyup afiyetle yiyelim.
KIYMALI RULO BÖREĞİN ŞİFASI
01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. İdrar söktürür.
03. Vücudun yorgunluğunu alır. Vücuda kuvvet verir.
04. Anne sütünü artırır.
05. Sinirleri kuvvetlendirir
Yorum Gönder