0

Arkadaşım Sibel'in annesinin tarif defterinden çıkan bir kek. Bizim genç kızlık zamanınımızdan. Kaç sene olduğunu söylemiyorum çünkü yaşımız ortaya çıkacak :))
(otuz :)))

Keki Sibelim yapmış. Afiyetle yedik valla. Hepimizin ağzının kenarı çikolata sosu olmuş halde hepimiz mutlu mesuttuk.

O zamanlar köle Isaura pek bir meşhurdu. Annelerimizde o diziden esinlenerek kakaolu kekin adını Kunta Kinte koymuşlar. Aslında bildiğimiz Brownie, sadece üstünü ıslatmıyorsunuzda çikolatalı sos döküyorsunuz.

Bir ara bir kampanya başlatsak. Annelerimizin tarif defterlerinden tarifleri yapsak da yayınlasak.

ESKİLERDE MELEK HANIM'IN KUNTA KİNTE KEKİ - ŞİMDİLERDE SİBEL'İN ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU KEKİ- ESMER GÜZELİ KAKAOLU ISLAK KEK- BROWNİ......... TARİFİ


MALZEMELER:

* 3 Yumurta
* 1,5 Su bardağı toz şeker
* 1 Su bardağı sıvı yağ
* 3 Su bardağı un
* 1 Su bardağı süt
* 1 Küçük paket kakao
* 1 Paket vanilya
* 1 Paket Kabartma tozu

SOS MALZEMELERİ:

*.Dr.Oetker Çikolata Sosu
* 2,5 Su bardağı süt

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.İçerisine süt, sıvı yağ, un, kakao, vaniliya koyun çırpın.En son kabartma tozunu koyun. Yavaşça karıştırın. Yağlanmış unlanmış borcama veya kek kalıbına dökün.Isıtılmış fırında 180 derecede pişirin.

Kek pişerken Dr.Oetker çikolata sosun paket üzerindeki tarifine göre; 2,5 su bardağı sütle toz haldeki çikolata sosu karıştıra karıştıra ocakta pişirin. Kıvama gelince kapatın. Fırından çıkmış hafif ılımış ve kesin kekin üzerine sıcak sıcak dökün.
Üzerine kestane şekeri koyun.

Yorum Gönder

 
Top