Malzemeler :
- 8 Milföy Hamuru
- Yarım Paket Makarna
- Beyaz Peynir
- Kaşar Peyniri
- 2 Yumurta
- 1 Su B. Süt
- 1 Çay B. Sıvıyağ
- Maydanoz
- Dereotu
Üzeri İçin:
- Çörek Otu
- Susam
Hazırlanışı
Makarnayı az suda haşlayın. Az tuz ilave edin. (Makarnayı az suda pişirirseniz vitamin ve mineral değerlerini kaybetmez.) Karıştırma kabına 2 yumurtayı kırın, birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sütü ve sıvıyağı ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın.
İnce ince doğranmış maydanozu ve dereotunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Beyaz peyniri içine ufalayın. Kaşar peynirini rendeleyin ve karışıma ilave edin. Haşlanan makarnayı sosun içine alın ve karıştırın. Tezgaha az un serpin. 4 tane milföy hamurunu kare şeklinde birleştirin. Fırın kabının boyuna göre açın.
Yağlanmış fırın kabına alın. Makarnalı harcı dökün. Diğer 4 tane hamuru da birleştirerek açın ve makarnanın üzerine kapatın. Kenarlarından sıkıştırın. Ayırdığınız yumurta sarısını sıvıyağla çırpın ve hamurun üzerine fırçayla sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Yorum Gönder