0
Polonya kekini ilk defa, gelen mailllerin birinde Polonya Keki'nin tarifini verir misiniz sorusu ile duydum.Neydi bu kek nasıl birşeydi? Sırada bekleyen cheese cake gibi(bibu unutmadım seni) uzun süre bekletirmiydim isteği?

Goggle sağolsun götürdü beni polonya kekine....Görüntüsü ile pastaya benzeyen bu kekin tarifini güvendiğim ve en eski yayınlanma tarihi onda olduğu için kitchen oclock'tan aldım ..Ancak üzerinde bir kaç değişiklik yaptım.Aşama aşama olan bu kekin yapımı gayet basit,sadece hamurun yarım saat dondurucuda beklemesi zamanınızı alabilir o kadar...
Polonya Keki

5 yumurta
50 gram pudra şekeri
1 pkt vanilya ,1 pkt kabartma tozu
1 pkt tereyağı(250 gram oda sıcaklığında)
3 -3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı dark kakao
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı ahududu marmeladı





Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.Yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice çırpın.Daha sonra içine tereyağı ilave edip biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek bu karışıma ilave edin ve elinizle yoğurun.

Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakaoyu katıp iyice yoğurun. Biri kakaolu olmak üzere iki parça hamuru dondurucuya koyun. Kalan parçayı yağlanıp unlanmış yuvarlak kelepçeli kalıbınıza yayın .(ben 22 cm kullandım)Üzerine bir çay bardağı marmeladı sürün.(1.aşama)

Dondurucuda yarım saat beklemiş olan kakaolu hamurunuzu, rendenin büyük kısmı ile kalıba yaydığınız hamurun üzerine rendeleyin.(2. aşama)

Ayırdığınız yumurtaların aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpın.Toz şekeride azar azar ilave edip tekrar çırpın ve en son nişastayı ekleyin. 5 dakika kadar daha çırptığınız bu karışımı rendelenmiş kakaolu hamurun üzerine yayın. (3. aşama)

Ayırmış olduğunuz son parça hamuruda köpüklü karışımın üzerine rendeleyin.(4.aşama)

Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin ..

Not:Ahududu marmeladı sürmeniz şart değil hangisini seviyorsanız onu kullanın.Birde ben yumurta aklarını köpük haline getirdikten sonra birazını ayırıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye birer çay kaşığı koydum ve 20 dakika kadar pişirdim .Bunuda süslemede kullandım.

Afiyet Olsun...

Yorumlarda tadı güzelmi diye soran arkadaşlar için ek bilgidir...


Tadı denemeye kesinlikle değer...Üstü kırıntı olduğu için kıtır kıtır,alt merengi yumuşak köpüğümsü en alt kısmı ise marmelattan dolayı hafif nemli ....Ben sevenler için en alttaki hamurun içine 2 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi yada 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi(buna uyumlu marmelat ile) vs karıştırılıncada çok güzel olabileceğini düşünüyorum.

Yorum Gönder

 
Top