0

Turşusu yapılacak malzemeler taze, sağlam ve zedelenmemiş olmalıdır. Sarımsaklar en az 1 saat kadar suda bekletilirse kolay soyuluyorlar. Kavanozların kapaklarından bir kaç gün su sızabilir. Sızmadığından emin oluncaya kadar kavanozları geniş bir kabın içine koyarak olgunlaşmasını beklerseniz iyi olur.
Malzemeler:
  • Kornişon veya küçük çengel köy salatalık,
  • Yeşil domates,
  • Yeşil sivri biber,
  • Kelek,
  • Havuç,
  • Sarımsak,
  • Maydanoz,
  • Kereviz yaprakları,
  • Turşuluk tuz,
  • Üzüm sirkesi,
  • Limon dilimleri,
  • Kaynak suyu, (hazır, damacana suyu)
Yapılışı:
  1. Ön hazırlık olarak sarımsakları soyun, sebzeleri temizleyin ve zedelemeden güzelce  yıkayın. Kelekleri ortadan kesip bir kaşık yardımı ile çekirdek kısmını kazıyarak çıkarın. Sebzeleri iğne ile birkaç yerinden delin. 1 Lt suyu tamamlayacak şekilde 1 su bardağı sirkenin üzerine, su ve 3 yemek kaşığı tuz koyun karıştırarak eritin.
  2. Kavanozun altına maydanoz, kereviz yaprakları serin, bir kaç sarımsak atın. Üzerine hazırlanmış sebzeleri elinizden geldiğince sıkı ve karışık yerleştirirerek kavanozu doldurun. (Arada limon dilimleri ve sarımsak koymayı unutmayalım.)
  3. Kavanozun ağzına maydanoz ve kereviz yaprakları yerleştirin. En son olarak hazırladığımız sirkeli tuzlu suyu yavaş yavaş akıtarak kavanozu dolduralım.. 
  4. Kavanozun kapağını  2-3 saat bekledikten sonra  sıkıca kapatalım. Turşumuzun olgunlaşması için 18-20 derece olan serin bir yere kaldıralım. 
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top