MALZEMELER:
500 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
tuz,karabiber
köfte baharı
1 soğan
1 yumurta
tuz,karabiber
köfte baharı
İç harcı için:
1 demet ıspanak yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
zeytinyağı
tuz,karabiber
muskat
1 demet ıspanak yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
zeytinyağı
tuz,karabiber
muskat
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak soğanlar ve havuçlar doğranır.bir tencerede sotelenir.
ıspanaklar da iri iri kıyılarak ilave ediilr ve sotelenmeye devam
edilir.tuzu ve baharatı ayarlanır.diğer taraftan köfte için ise
kıyma bir kaba alınır.üzerine yumurta ve rendelenmiş soğan
ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan kıymaya uzun silindir şekli
verilerek ortası açılır.içine hazır olan ıspanaklı havuçlu harç
konularak kapatılır.daha sonra üzerine yumurta sürülerek
fırına verilir.servis için erişte suda haşlanır.servis tabağının
en alt katına erişte konur.daha sonra pişen kıyma fırından
çıkarılıp yuvarlak yuvarlak kesilir.köfte erişte yatağında
üzerine salça ile servis yapılır.
İlk olarak soğanlar ve havuçlar doğranır.bir tencerede sotelenir.
ıspanaklar da iri iri kıyılarak ilave ediilr ve sotelenmeye devam
edilir.tuzu ve baharatı ayarlanır.diğer taraftan köfte için ise
kıyma bir kaba alınır.üzerine yumurta ve rendelenmiş soğan
ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan kıymaya uzun silindir şekli
verilerek ortası açılır.içine hazır olan ıspanaklı havuçlu harç
konularak kapatılır.daha sonra üzerine yumurta sürülerek
fırına verilir.servis için erişte suda haşlanır.servis tabağının
en alt katına erişte konur.daha sonra pişen kıyma fırından
çıkarılıp yuvarlak yuvarlak kesilir.köfte erişte yatağında
üzerine salça ile servis yapılır.
Yorum Gönder