Malzemeler :
- 2 Bostan Patlıcan
- 2 Su B. Boncuk Makarna
- 100 Gr. Kıyma
- 1 Kırmızı Biber
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- 1 Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Fesleğen
- 1 Tutam Maydanoz
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Makarnayı haşlıyoruz. Patlıcanları ortadan 2'ye bölüyoruz. İçini boşaltıyoruz. Patlıcanların arka kısımlarını biraz keserek düz durmasını sağlayabiliriz.
Patlıcanları yarı kıvamda kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine alıyoruz. Boşalttığımız iç kısımları ve kırmızı biberi küp küp doğruyoruz. Onlarıda kızgın yağda kızartıyoruz.
Biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kıyma, rendelenmiş sarımsak, doğranmış fesleğen, doğranmış kırmızı biber, doğranmış maydanoz, domates tuz ve karabiber koyup kavuruyoruz.
Kızaran patlıcanlar ve haşlanmış makarnayı koyup karıştırıyoruz harcımızla. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanlarımızın içini makarnalı harcımızla dolduruyoruz.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
Yorum Gönder