0

Çok nefis hafif bir pasta. Kremada çikolata kullanmayabilirsiniz. Pişmaniyemde kakaolu pişmaniye de olduğu için  tarife ben ekledim.

Malzemeler:
  • 1 paket yulaflı bisküvi,
  • 50 gr tereyağı,
  • 1  paket labne peyniri ,
  • 200 gr krema,
  • İstenirse bitter veya sütlü kuvertür çikolata, (sütlü çikolata kullandım.)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şekeri (0,75 bardak)
  • 1 paket vanilya,
  • Pişmaniye,
  • Kuş üzümü, damla çikolata,


Yapılışı:
  1. Ön hazırlık olarak tereyağını eritin, çikolatayı benmaride eritin oda ısısına gelinceye kadar soğutun, kuş üzümlerini suya koyup bekletin.
  2. Yulaflı bisküviyi rondoda iyice ezin. Eritilmiş tereyağını ilave edin ve karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına  bastırarak yayın. Üzerine suda bekletilmiş kuş üzümü ve damla çikolatanın yarısını serpin.
  3. Labne peyniri, krema, toz şekeri ve vanilyayı birlikte koyulaşıncaya kadar mikser ile çırparak kremayı hazırlayın. Bir kısmını ayırın içine erimiş çikolatayı ilave edin bir süre daha çırpın. Bisküvilerin üzerine iki kremayı ayrı ayrı yayın. En son olarak üzerine kalan kuş üzümü ve damla çikolatayı serpin, buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin. Üzerine pişmaniyeyi yayın, çemberden çıkarın. Pişmaniyeyi servis sırasında kullanın. Uzun süre hava ile temas ettiğinde pişmaniye bayatlayıp sertleşiyor.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top