0
DSC05135

Herkese kocaman selamlar...
blogdan ayrı kalalı yaklaşık 2 ay olmuş. beni merak edip mesaj atan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. inş. bundan sonra bu kadar ayrı kalmayacağım blogumdan ve sizlerden..

geçen haftalarda yaptığım istavrit tavayla başlayalım tariflerimize. Hamsi Tavayı seven ben bu defa da hamsinin bir boy büyüğü olan istavrit tavayı denedim. Hamsi kadar lezzetli bir balık. yanın da kaşarlı mantar dolması harika soğan salatasını da unutmamak gerek. tarifimize geçecek olursak tıpkı hamsi tava gibi yapılıyor.

Malzemeler:
1 kilo istavrit
tuz,karabiber
mısır unu
ayçiçek yağı

Yapılışı:
1- istavritler temizzlenip yıkanır. ardından sularının süzülmesi için süzgeçte bir kaç dakika bekletilir.

2- temiz bir gazete kağıdı veya yağlı kağıda yaklaşık 2 su bardağı mısır unu,tuz ve karabiber konup iyice karıştırılır.

3- suyu süzülen istavritler yağlı kağıt üzerinde ki mısır unun içine atılır ve balıkların her tarafı güzelce mısır ununa bulanır. Kağıdı karşılıklı her iki ucundan tutup sağa sola doğru hareket ettirirseniz balıklar çok kolay şekilde mısır ununa bulanacaktır.
( bu şekilde balıklar çok kolay şekilde una bulanacak elleriniz çok fazla kirlenmeyecek)


4- Ardından yağlanmış tavaya balıklar oval bir şekilde dizilir. Her iki tarafı da kızartılıp servis edilir..

Soğan salatasını sakın unutmayın... :))

KAŞARLI MANTAR DOLMASI

Yine balıkların yanın da çok sevdiğimiz bazen pazar kahvaltısı içinde yaptığım bir Mantar dolması.


DSC05135

1- Temizlenmiş mantarların sap kısımlarını koparıp her birini hafif tuz ve karabiber serpip tavaya diziyoruz.

2- Mantarların içine rendelenmiş kaşar ile dolduruyoruz.

3- tavanın ağzını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz. Eğer sulanırsa ki muhtemelen sulanır tavanın ağzını açıp suyunu çektirirsiniz.

4- Piştikten sonra sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun..

Tabii en son da tatlı. balık sonrası tatlı için tıklayın...




Yorum Gönder

 
Top