1 adet pırasa
2 adet yeşil kabak
yarım demet dereotu
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 paket kabartma tozu
Ön hazırlık olarak pırasayı incecik doğrayın,biraz tuzla ovun ve suyunu sıkarak kenara alın.Kabakları rendeyin suyunu sıkarak pırasaya ekleyin.Sebzelerin üzerine beyaz un hariç bütün malzemeyi ekleyerek iyice karıştırın.Karışım kek hamuru kıvamını alana kadar beyaz un ekleyip,akışkan bir hamur elde edin. Yağlanmış kare borcama veya yuvarlak kek kalıbına dökün.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.