Malzemeler:
- 2 Yumurta
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 2 Çorba K. Un
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 1 Çay B. Ceviz
- 2 Çorba K. Kakao
- Yarım Çay B. Su
Kreması İçin:
- 1 Lt. Süt
- 1 Su B. Toz Şeker
- 7 Çorba K. İrmik
Sosu İçin:
- 2,5 Su B. Süt
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 2 Çorba K. Kakao
- 1 Çorba K. Un
- 1 Tatlı K. Nişasta
- 1 Pk. Bitter Çikolata
Üzeri İçin:
- Turunç Reçeli
- Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına koyup mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. Kakao, su, un, kabartma tozu ve kırılmış ceviz katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış borcam bir kaba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eridikten sonra irmiği ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Kremamız ılıdıktan sonra soğumuş olan kekin üzerine döküyoruz. Sosu için, çikolatayı ben marie usulü eritiyoruz. Süt ve şekeri tencerenin içine koyup ocağın üzerine alıyoruz.
Şeker eridikten sonra kakao, un, nişasta ve erimiş çikolatayı koyup karıştırıyoruz. Koyu bir kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz. Ilıdıktan sonra soğuyan kremanın üzerine döküyoruz.
Sosumuz pelte tuttuktan sonra turunç reçeli ve hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.
Yorum Gönder