0
Hashasli acma(katmer)

Hashasli Acma ( katmer)
HASHASLI KATMER;
Malzemeler; 1 kg un
1 yemek kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 paket (42 gr) maya
aldigi kadar ilik sut
ic malzemesi: 1 su bardagi hashas
1 su bardagi siviyag
uzerine surmek icin az tereyagi
Yapilisi:
Once hamurumuzu yogurma k icin unu bir legene alalim.Unun ortasini havuz gibi acip icine tuzu serpelim sutu ilitip mayamizi az ilik sutle islatalim ve sekeri de icine ilave edelim.Sutlu maya karisimi ni unumuza ilave edip yoguralim kulak memesi kivamindan az yumusak bir hamur yapalim..mayalaanmaya birakalim..Bir tavaya has hasimizi alip az kavuralim ve hafif robotta cekip hashasin icindeki lezzetinin disari cikmasini saglayalim.. siviyaglka karistirdigimiz hashasi bir tabaga alalim..haamurumuzdan iri bezeler yapalim mesela bir kilo hamurdan yaklasik 9-10 adet olabilir.. bezelerimizi teker teker merdane yardimi ile acip icine hashasli karisimi surelim ve yuvarlayip rulo yapalim daha sonra gul boregi gibi yuvarlayip bir kenarda bekletelim..isterseniz bohca gibi de katliyabilirsiniz ben bir kacini da oyle yapmistim.. daha sonra teker teker hamurlarimizi alip merdaneyle yarim cm kalinliginda tekrar acalim yagsiz tavada veya silex laahmacun makinasinda altini ustunu yagsiz kizaracak sekilde pisirelim ve tavadan aldiktan sonra az tereyagi surelim..Iliyinca servis edelim..
AFIYET OLSUN!!!

Yorum Gönder

 
Top