Otlu Peynirli Mısır Ekmeği |
Ben artık ölçünün yarısını sade yarısını bu şekilde yapıyorum ve 2 paket kabartma tozu koyuyorum.Deneyin pişman olmazsınız....
Dereotlu &Peynirli Mısır Ekmeği
3 su bardağı mısır unu (mümkünse az öğütülmüş has karadeniz unu)
1 bardak beyaz un
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı tulum peyniri
yarım bardak ince doğranmış dereotu
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaynamış su
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaynamış su
Yumurta,süt ve zeytinyağı iyice çırpın.İçerisine elenmiş mısır unu ve beyaz un,şeker kabartma tozu ve tuz ilave edilip kaşık yardımı ile karıştırın.
1 su bardağı kaynamış ve yaklaşık 1 dakika dinlendirilmiş suyu karışıma ilave ederek koyu kek kıvamına gelene kadar karıştırın.Dereotu ve peyniride katıp iyice karıştırın. Yağladığınız orta boy kare tepsiye dökerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.
İster çorba yanında,ister balıkla,ister kahvaltıda yada yoğurt üzerine kırıklayara tüketin.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder