Herkese tekrar sağlık, mutluluk, başarı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.
- 14-15 adet kuru incir
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- Üzerine tarçın
- Kuru incirleri sıcak suda bekleterek yumuşatın. Yaklaşık 10-15 dakika. Sonra incirleri küp küp kesin.
- Bir çelik tencereye 1 lt sütü dökün, içine de şekeri atın. Tencerenizi ateşin üzerinde parmağınız sütün sıcaklığına dayanacak hale gelene kadar tutun. Sakın kaynatmayın.
- Ateşten indirdiğiniz şekerli sütün içine incirleri katın ve içine el blendırı daldırın. Hemen koyulaşmaya başlıyor. Muhallebi kıvamında oluyor. İncirler iyice parçalanınca bekletmeden kaplara bölüştürün. 2 saat ortam sıcaklığında, 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne tarçın dökerek servis yapın.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.