0



Malzemeler:
  • 1 lt süt,
  • 6 oda sıcaklığında yumurta,
  • 1 bardak toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
Karamel için :
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 5-6 kaşık su,
Yapılışı:
  1. Karamel için çelik tabanlı bir tavanın içine şekeri koyun ve sallayarak şekerin yayılmasını sağlayın.
  2. Suyu gezdirerek şekerin üzerine dökün tavayı sallayarak şekerin erimesini bekleyin.
  3. Karamel yaparken kesinlikle içine kaşık sokmayın.
  4. Kısık eteşin üzerinde kehribar rengi alıncaya kadar kaynatın. Şeker eriyinceye kadar ocakta tutun. Yaklaşık 10-11 dakika sonra hazır olacaktır. Dereceniz varsa 170-175 derece oluncaya kadar ateşte tutun. Biraz daha acı severseniz biraz daha fazla ocakta tutabilirsiniz.
  5. Krem karamel yapacağınız kabın dibine sürün. (silikon kapsül veya sufle kapları)Bu işi karamel donmadan çabuk yapmalısınız. Çelik tabanlı tavada yapıldığında acele etmeye gerek yok, geç donacaktır.
  6. Krema için sütü kaynatıp ılınmasını bekleyin. Geniş bir karıştırma kabının içine vanilya, şeker ve yumurtaları alıp çırpma teli ile yavaşca çırpın. Üzerine ılınan sütü ekleyin.
  7. Diplerine karamel koyduğunuz kaplara paylaştırın, içinde sıcak su bulunan kenarları yüksek fırın tepsisine yerleştirin.
  8. 180 derece ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişirin. Üzerleri kahverengi oluncaya kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için içlerine bıçak sokup bakabilirsiniz. Bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  9. Buzdolabında 1 gece veya 7-8 saat beklettikten sonra tabağın kenarlarını bıçak ile kazıyıp servis tabağına ters çevirin.
  10. Servis tabağına aldıktan sonra fındık, limon rendesi ve çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top