0

Bu aralar sebze yemeklerini bu şekilde yapar oldum. Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, yer elması, kereviz sebzelerinin çeşitli versiyonlarını hep bu şekilde yapıyorum. Evde sebze tüketimi arttı :)) Ağzına yer elması koymayan oğlum bile severek yiyiyor.

Belki tereyağla sağlık katmanından, 1-2 katman kaybetsede evdekilere bol bol, hemde ağızlarına sürmeyecekleri sebzeleri yedirme fırsatı buluyorum.

Ben krema yerine tereyağ ve süt kullanıyorum. Ama siz isterseniz bu ikisinin yerine direk krema kullanabilirsiniz.

Malzemeler :
  • 1 paket brüksel lahanası, yada yarım kilo
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 tabak dolusu kaşar rendesi.
  • tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Brüksel lahanalarını diplerini kesip, 2 taç yaprağını kopartın. Sirkeli suda bekletin. Havucunuzu ve patatesinizi küp küp kesin.
  2. Tencerede tereyağı eritin. Üstüne havucu atın. Azıcık rengi dönsün yumuşasın. Sonra brüksel lahanasını ve patatesi atın. Sütü dökün. Tuzunu karabiberini ekleyin. Üstüne kapağını kapatın ve 20 dk. kadar pişsin. Sebzeler pişince indirin. Sütü komple çekmesi gerekmiyor.
  3. Fırın kabına yemeğinizi boşaltın. Üstüne kaşarı döküp üstü kızaran kadar fırınlayın. 

Yorum Gönder

 
Top