Malzemeler:- 100 gram erimiş tereyağı,
- 1.5 su bardağı tahin,
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
- 5 kaşık toz şeker,
- 28 adet baklavalık yufka,
- Pudra şekeri,
Yapılışı:- Dört adet yufkanın her birinin arası fırça ucuyla az miktarda yağlanarak üst üste konur. En üst yufka da yağlanır. Kısa kenarına tahin ceviz şeker karışımı koyulup rulo şeklinde sarılır. Baş parmak uzunluğunda verev verev kesilir yağlanmış tepsiye dizilir. 28 baklava hamuru bu şekilde bitirilir. 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kızartılır. Hafif ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri elenir. Servis yapılır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Mantar KurabiyeMantar KurabiyeMalzemeler:2 yumurta2 paket mısır nişastası (400 gr.)1 paket margarin (250 gr.)1 su b[...]
Jan 24, 2014
Bademli KurabiyeDört gözle beklenen kurabiye tarifi... Kurabiyeler Filiz Ablamın, geçen hafta sonu Aliye A[...]
Dec 30, 2013
Biscotti Tarifi Biscotti Tarifi Bademli Üzümlü Biscotti (Selanik Gevreği) Özellikle kahve yanına çok yakış[...]
Nov 15, 2013
ELMALI TURTAElmalı Turta Bu turtayı yapalı oldukça uzun zaman oldu. Buradaki elma[...]
Nov 13, 2013
Şekerli Kurabiye Uzun zamandır tarif yazmamışız.Özel bir tarifle çözelim bu sorunu...Çocukluğumun kurabiyesi...[...]
Nov 07, 2013
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.