Acayip kolay bir tarif. Bir blogger arkadaşım da görmüştüm. Basittarifler de ve Papatya Şef'te de var ama, benim gördüğüm blog Güloanneydi. Yapan herkesin emeğine sağlık.
Yapılışı ile malzemeler bir arada olacak :)
4 adet orta boy elmayı soyup rendeliyorum. Yarım su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı tarçınla beraber tavada suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Ben içine mutlaka kuru üzüm bazen de ceviz katıyorum. Tadı inanılmaz güzel oluyor.
Milföylerimizi aşağıdaki gibi kenarlarından yarım ile bir cm. kadar içeride ve ortada komple kopartmadan kesiyoruz. 12 adet milföy kullanmışım.
İçine elmalı harcımızdan koyup, kesik kenarları ortada birleştirip, hafifçe sıkıp birbirine yapışmasını sağlıyoruz. Alttaki gibi yani
Aşağıdaki hale getirdiğimiz milföylerimizi yağlı kağıdın üstüne dizip, 170 derecede üstleri hafifçe kızarıp, kabarıncaya kadar birleştiriyoruz. Ben serpmedim ama üstlerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Benzer Yazılar
Çikolatalı pudingli bisküvili balkabağı pastası
Çok yoğun bir aralık ayı geçirdim. İlk iki hafta yurtdışındaydım. Önce Özbekistan sonra Kırgızistan [...]
Dec 25, 2013Et Terbiyeleme- Terbiye Edilmiş Kuzu Şiş
Köfte tarifi verdikten sonra et terbiyeleme tarifi de verelim. Tarif Bursa'nın çok[...]
Oct 08, 2013Domatesli Pilav
Bu tarif kardeşime gelsin . Yaklaşık 2 sene önce söylemişti abla ne olur domatesli pilav tarifi yayı[...]
Oct 02, 2013Granül Kahveli Puding
Kahvenin kokusunu her şeye yakıştırıyorum. Hamilelikten dolayı çay[...]
Sep 20, 2013Kozalak Pasta- 500. Yayın
Herkese merhaba. Yaklaşık 5. yaşında olan bloğum ve 500. yayınla aranızdayım bugün. Vayyy ne ç[...]
Jan 17, 2014Çikolata Soslu Muzlu Kek
Muzlu kek süngerimsi tadı ve mis gibi kokusu ile size çağırıyor. Bir de üstüne çikolata sosu ekledin[...]
Nov 01, 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.