Fıstıklı Cevizli Yassı Kadayıf |
Malzeme Listesi:
- 1 Su B. Su
- 1 Su B. Süt
- 1,5 Su B. Un
- Yarım Pk. Yaş Maya
- 1 Tatlı K. Toz Şeker
- 1 Tatlı K. Tuz
- Ceviz
- Yeşil Fıstık
- 2 Yumurta
- Sıvıyağ
- 2 Su B. Toz Şeker
- 2 Su B. Su
- 1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Şerbeti için, şeker, su ve limonu 12-15 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz. Su, süt, un, ve yaş mayayı karıştırma kabına alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Maya çözüldükten sonra şeker ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Krep tavası ya da normal bir tavaya birer çorba kaşığı döküp tek taraflı pişiriyoruz. Pişen hamurları tezgahın üzerine alıyoruz.
Pişmeyen yüzeylerine ceviz ve yeşil fıstık karışımından koyup yarım ay şeklinde iyice kapatıyoruz. Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. 2 yumurtayı geniş bir kaba kırıp çırpıyoruz.
Kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran hamurları soğuk şerbete sokup 1-2 dakika beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz.
Üzerini ceviz ve yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.
Yorum Gönder