0


Samsun' un kıymalı pidesinin tarifini vermek istedim. Bu hafta Samsun' dayım... Samsun' a gelip de  Samsun pidesi yememek olmaz. Yiyip de tarifini vermemek olmaz...Samsun'da pazar günleri kahvaltıda pide yenir. Pidenin iç malzemesi evlerde hazırlanır sonra yakındaki fırınlara gönderilerek pide yaptırılır. Zamanında yemek isterseniz erkenden fırının yolunu tutmak gerekiyor. Çünkü fırınlar kalabalık olur.


Malzemeler:

  • 500 gr kıyma,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 7-8 adet orta boy kuru soğan,
  • Tuz, karabiber,
Yapılışı:
  1. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağı ve kıyma ile birlikte soğanlar ölünceye kadar kavurun. Fazla kavurmayın, pidenin özelliği fazla kavrulmaması. Tuz ile karabiberi ilave edin ocaktan alın. Fırına götürün.
  2. Fırından gelen pideleri, genelde yağlanmış geliyor ama siz isterseniz tereyağı ile tekrar yağlayarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top