0

Hafta sonu yaklaşırken ve bugünde cuma iken, haftayı son derece basit ama bir o kadar güzel bir tarifle tamamlayalım. Bloğumda nasıl yok çok merak ettim. Zira kumpir bizim evde pazar öğlen genelde yapılır ve yenir. Haftasonu dahil sabahları çok erken kalktığımız için, bizde hafta sonları dahil 3 öğün yemek yenir :(

Malzemeler:
  • 3 büyük patates ( 3 kişilik)
  • her patates için 1 silme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş kaşar
  • tuz
Üstü size kalmış ama :
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1 küçük kase ince ince doğranmış kornişon turşusu
  • 1 küçük kase bezelye
  • 9-10 adet parmak sosis (doğranmış)
  • tabii ki mayonez ve ketçap
Yapılışı:
  1. Patatesleri ister alimünyum folyoya sararak fırında (böyle pişerse çok daha güzel, en az 50 dakika), ister düdüklü tencerede haşlayarak pişirin.
  2. Fırından yada düdüklü tencereden çıkarır çıkarmaz kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alarak çatalla parçalayın. İçine tereyağ, kaşar ve tuz ekleyerek iyice ezin. Tereyağ ve kaşarı bir güzel patatese yedirin.
  3. Üstüne bezelye, mısır, sosis ve turşuyu ekleyin. Mayonez ve ketçap sıkın. Sonra afiyetle yiyin.

Yorum Gönder

 
Top