Ta tammmm. Kardeşimin eşinin yaptığı nefis karides cızlama karşınızda. Valla harika olmuştu. Ekmeğimizi banıp banıp yedik.
Malzemeler :
- 1 yemek kaşığı tereyağ , 1 yemek kaşığı zeytinyağ (pişerken duruma göre zeytinyağ veya tereyağ ilave edilebilir, kuru olmamalı, yağına ekmek banılabilecek gibi olmalı)
- 1 silme çay kaşığı toz biber
- 4-5 diş sarımsak (zaman içinde damak tadına göre miktar ayarlanabilir)-en önemli malzemesi bu!
- İstenen miktarda ufak doğranmış taze soğanın yeşil tarafı (1-2 sap soğan)
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (bu da istenen miktarda)
Yapılışı çok kolay. Güveç kabına malzemelerin hepsini aynı anda atıyorsunuz. Orta ateşte 10-15 dakika hafif karıştırarak pişiririyorsunuz.
Yorum Gönder