Ata pek yemesede (zorla patateslerinden) bence nefisss oluyor. Terbiyeli olduğu için son derece lezzetli.
Denemenizi tavsiye ederim.Ben çok az su koyuyorum. Piştiğinde suyunu komple çekmiş oluyor.
Malzemeler:
- Yarım kilo yerelması
- 2 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1.5 su bardağı su
- 1 yumurta sarısı, 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz, 1 adet kesme şeker
- Havuçları parmak uzunluğunda dikdörtgen şeklinde doğruyorum. Yerelmaları ile patatesleride ceviz büyüklüğünde küpler şeklinde doğruyorum.
- Zeytinyağında önce 1-2 dakika havuçları çeviriyorum. Sonra patatesleri ekliyorum. Üstüne su ekliyorum. Tuzunu, şekerini de ekliyorum. Kaynadıktan sonra patatesler ve havuçları yerelmasız 5 dakika kısık ateşte pişiriyorum. Sonra üstüne yerelmalarını ve pirinci ekliyorum. Yerelmaları ile patateslerin pişme süreleri birbinden farklı olduğu için yerelmalarını daha sonra atıyoruz. Pirinçler piştiğinde yemek pişmiş demektir.
- Yemek ılındığında, kasede bir yumurta sarısına bir limonu sıkıyoruz. İyice çırpıyoruz. Yemeğin üstüne döküyoruz. Yer elmalarını parçalamadan hafifçe karıştırıyoruz. Yemeğimiz hazır.
Yorum Gönder