- 500 gr orta boy irmik (2 no'lu),
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı şeker,
- 2 paket kabartma tozu,
- 2 paket vanilya,
- Tepsiye sürmek için pekmez,
- Üzeri için fıstık veya badem,
Şurup Malzemesi:
- 4 su bardağı şeker,
- 4 su bardağı su,
- 1/2 limon suyu,
Yapılışı:
- Şurup için suyu ve şekeri 5 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ilave edin bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Kare borcamı margarin ile yağlayın, 1 yemek kaşığı un serpin ve pekmez sürün.
- Hamur için bütün malzemeleri karıştırın en az 1 saat kadar dinlendirin. Sonra yağlanmış, unlanmış ve pekmez sürülmüş tepsiye dökün.
- 180 derece fırında üzeri koyu pembeleşinceye kadar pişirin. Tepsi fırından çıktıktan sonra fıstıkları ortalayacak şekilde dilimleyin, ılındıktan sonra ılık şurubu dökün. Her ikiside ılık olacak.
- Bir gün beklettikten sonra servis yapılırsa iyi olur.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder