Pumpum Çorbası |
Malzeme Listesi
- 4 Çorba K. Mısır Unu
- 1 Su B. Et Suyu
- 1 Su B. Süt
- 3 Dilim Tost Ekmeği
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 50 Gr. Kaşar Peyniri
- Su
- Tuz
Hazırlanışı:
Tenceremize et suyu, soğuk su ve mısır ununu koyup karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olunca sıcak su ilave ediyoruz.
Tuz ve sütü de döküp çorbamızı pişiriyoruz. Tavamıza tereyağını alıyoruz. Doğranmış pastırma ve tost ekmeklerini üzerine döküp kızartıyoruz.
Sosu İçin: Tavamıza tereyağını alıyoruz. İçerisine salçayı da döküp kavuruyoruz. Biraz sıcak su ilavesi yaparak kıvamını açıyoruz. Çorbamızı servis tabağına alıyoruz.
Üzerine pastırmalı tost ekmeklerini ve sosumuzu döküp servis ediyoruz.
Yorum Gönder