Çöreklerimiz İçin,
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 kutu krema
1 su bardağı kadar lor peyniri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
aldığı kadar elenmiş un
süslemek için,
susam ve çörekotu
Yapılışı:
1 yumurta sarısını daha sonra çöreklerimizin üzerine sürmek için ayırıyoruz.
Yumurtaları geniş bir yoğurma kabına alıyoruz.
Kremayı ,sıvıyağı,tuzu,şekeri,sirkeyi koyup kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Dereotunu ve maydanozu ince ince kıyıp ,lor peyniriyle beraber karışıma ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çöreklerimiz kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET , BAL OLSUN
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.