0
Bademli Tavuk Çorbası


İçinde tavuk ve tavuk suyu bulunan çorba ve yemeklerin ertesi güne kalmasının çok tehlikeli malum.Bizde evde 2 kişi olduğumuz için böyle bir çorba yaptığımda ya kocaman kaselere koyup akşam yemeğini yanında hafif birşeyle geçiştiririm yada çorbanın yarısını annemlere götürürüm.

Bu çorbayı annemlere 1 kere götürdüm ve epey zamandır tekrar yapmam bekleniyor.Lezzetli ve çindeki badem ile değişik bir çorba .....



Bademli Tavuk Çorbası



3 adet kalçalı tavuk budu
7 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
150 gram kavrulmuş kabuksuz badem
1 tatlı kaşığı tuz


Safran 2 saat kadar önce sirkede bekletelir.Butlar 7 su bardağı su ile tencereye alınarak iyice yumuşayana kadar haşlanır.Soğuyunca derisi ve kemiklerinden ayrılıp minik minik didiklenir.


2 yemek kaşığı un bir yemek kaşığı tereyağı ile kavrulur.Kavrulan una soğuyan tavuk suyu eklenip boza kıvamına gelene kadar pişirlir.Kaynayan çorbaya didiklenen tavuk etleri,kavrulup rondodan geçirilmiş bademler ile safran ilave edilir.


Diğer tarafta yoğurt,süt ve yumurta sarısı iyice çırpılır.Kaynayan çorbadan 2 kepçe alınarak bu karışımın ılınması sağlanır.Yoğurtlu karışım iyice karıştırılarak çorbaya ilave edilir bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatalır tuz ilave edilir.


Afiyet Olsun...



Yorum Gönder

 
Top