0

 Dostlarım!!! Canım parçası bitanem oğluşum geldiğinden dolayı sizlerlerden uzak kaldım , buluşamadım ,tarifler sunamadım kaç zamandır ...
 Cancağızımla hasret gideriyordum...10 gün su gibi geçti... Nasıl geçtiğini anlayamadım bile (Bugün yolcu ettim ciğerparemi şimdiden özledim() Canım anam seni şimdi daha iyi anlıyorum ((çok zormuş evlattan ayrı kalmak(( ((AYYY neyse oğluşum okumak zorunda... ya kazanamasaydı ...ya okumasaydı ...Oooo   o daha kötü... Kendime gelmeliyim... Çok özlesem de ,üzülsem de dayanmalıyım... Allaha şükür sağlık lı sıhhatli okusun gelsin Allah'ıma emanet olsun benimki ve diğer yavrucuklarda .
Canlarım güzel lezzetli bir çorba tarifiyle geldim harika lezzetli ...Ben çorba diye yapıyorum ama evde bu çorba piştiği gün başka yemek yenmiyor )Çünki bir iki kase derken karınlar doyuyor )) Tarifimde çok kolay...deneyecek olanlara kolay gelsin diyorum sevgiyle kucaklıyorum can dostlarımı:)))
GEREKLİ OLANLAR:
500 gr çok minik doğranmış kuşbaşı et(iyice pişmiş)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı un 
2 su bardağı yoğurt
10 su bardağı su
ÜZERİNE:
4  yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
isteğe bağlı olarak BOYOTU yağ gezdirildikten sonra üzerine serpiştirilecek
(bilmeyenler için boyotu değişik baharat kokulu bir ot ezilince nane görünümünde ama nane kokusundan çok farklı çemen otu kokusuna benzer biraz  özellikle  yoğurtlu yiyeceklere  çok yakışır bu çorbada harika olur )
HAZIRLANIŞI:
İyice pişirdiğimiz etlerimizi tencereye koyalım haşlama suyunuda tabi 10 bardak suyu da ilave edip kaynatalım .
Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutlarıda ilave edelim.Bir kasede yoğurt ve unu iyice çırpalım hatta blender dan geçirelim tortu kalmasın.kaynayan çorbamızın içine boşaltalım ve sürekli karıştıralım yoğurt kesilmesin diye kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatalım .
yağ tavamızda tereyağını eritelim çok yanmamasına dikkat edelim pul biberini de ekleyip çorbamızın üzerine gezdirelim son olarakta boyotunu serpelim afiyetler olsun:))))

Yorum Gönder

 
Top